Novice

Zaključni izlet s Hišo jezikov je uspel!

Minuli petek smo se s tečajniki, ki se v naših prostorih učijo angleščino, francoščino, italijanščino ali nemščino, odpravili na zaključni izlet na avstrijsko Koroško. Izlet je bil organiziran s strani turistične agencije Agencija M v sodelovanju z jezikovno šolo Hiša jezikov, v Avstrijo pa se nas je odpravilo malo manj kot 40 vedoželjnih popotnikov.

Zabava se je začela že na poti, saj so bili vsi prisotni zelo dobre volje, za dodatno popestritev pa je poskrbela vodička z zanimivimi informacijami o Avstriji, njeni zgodovini in geografiji. Ko smo prispeli v Celovec, glavno mesto avstrijske Koroške, smo se sprehodili po strogem središču mesta in si med drugim ogledali nekaj mestnih trgov, kužno znamenje, mestno župnijsko cerkev St. Egid in znamenitega celovškega zmaja, ki ga domačini imenujejo »Lindwurm«. Po tem sprehodu je bil čas za okrepitev v restavraciji z lokalnimi dobrotami, ki smo jih – kakopak drugače – poplaknili z dobrim pivom.

Sledila je nekaj več kot polurna vožnja do in ob Vrbskem jezeru do razglednega stolpa Pyramidenkogel. Čeprav vreme ni bilo najboljše, saj je kar konkretno pihal veter in tudi temperature niso bile najvišje, smo se povzpeli na vrh stolpa. Večina je uporabila dvigalo, nekaj športnih navdušencev pa se nas je odpravilo 12 nadstropij više kar po stopnicah. Po obveznem fotografiranju na vrhu je sledil še spust po stopnicah, ki je bil nekoliko lažji kot vzpon.

Pred odhodom domov smo se nato z avtobusom odpeljali še dalje okoli Vrbskega jezera in obiskali najzahodnejšo točko jezera, kjer smo obiskali spomenik prehitro preminulega filmskega igralca in pevca Roya Blacka ter si po krajšem sprehodu ob obali privoščili še zasluženo sladico ali kavico. In ker smo očitni bili vsi cel teden več kot pridni, nas je dež dohitel komaj med potjo domov, medtem ko nas je ob vrnitvi v Maribor ponovno spremljalo sonce. Če to ni bil pravi znak za to, da je treba izlet drugo leto ponoviti?

© 2020 Hiša Jezikov | Splošni pogoji | Kazalo strani