Članki

Poletna jezikovna šola s tradicijo

Na Hiši jezikov ne organiziramo samo klasičnih jezikovnih tečajev za številne različne tuje jezike in različne starostne skupine, zaradi česar najdejo svojo pot do nas tako najmlajši kot tudi nekoliko starejši udeleženci tečajev. V poletnih mesecih, ko je čas za oddih, v takšni in drugačni obliki že skorajda 20 let organiziramo zabavni program učenja tujega jezika za osnovnošolce, ki je zmeraj popestren z obiskovanjem in udejstvovanjem v naravi.

Skoraj 20 let jezikovnih tečajev za osnovnošolce
Razen kratke prekinitve pred nekaj leti na jezikovni šoli Hiša jezikov že skoraj 20 let vabimo osnovnošolce vseh let, da se nam pridružijo in skupaj z nami preživijo en teden svojih počitnic. Tako so se nam v preteklosti pridružili otroci ali na začetku, sredini ali koncu poletnih počitnic, kakor so pač imeli čas. Nekateri otroci so se počutili v naši družbi celo tako dobro, da so preživeli svoje počitnice kar dva tedna z nami.

Jezikovni tečaji za otroke so zmeraj temeljili na zabavi
Ne glede na to, kateri tuji jezik so izbrali otroci, delo z interaktivnimi tablami, športne in glasbene aktivnosti, pohajkovanje v naravi in različne družabne igre oziroma animacijske aktivnosti so bile zmeraj garant za smeh in zabavo. In ravno skozi smeh in zabavo so se otroci v sproščenem vzdušju in polni motivacije naučili največ, saj na podlagi t.i. jezikovne kopeli ob popoldanskih in večernih aktivnostih sploh niso imeli občutka, da se učijo.

Najprej delo, potem pa zabava
Poletne jezikovne šole na Hiši jezikov so zmeraj temeljile na načelu, da je treba najprej poprijeti za »delo«, nakar si je treba privoščiti zaslužen počitek oziroma zabavo. V tem duhu smo z otroki dopoldanski čas zmeraj preživeli v učilnicah, kjer smo se na sodoben način in s pomočjo interaktivnih tabel in številnih iger učili tega in onega novega v tujem jeziku. V popoldanskem času, ko so bili trebuščki spet polni in glave ponovno dovolj bistre za nove izzive, smo se pa odpravili ven na prosto in skozi različne športne aktivnosti na najboljši možni način združili učenje in zabavo.


Z Rogle na mariborski del Pohorja

Ne glede na to, kje smo preživljali aktivne počitnice z učenjem tujega jezika, naš koncept se ni nikoli spremenil. Zmeraj smo izkoristili lokalne atrakcije in jih vključili v svoj program. Med našim bivanjem na Rogli sta tako obisk Term Zreče in zimsko-letnega sankališča Zlodejevo postali stalnici, ki so se ju otroci veselili od samega začetka poletne jezikovne šole. Ko smo se preselili na mariborski del Pohorja, tudi tukaj nismo smeli izpustiti obiska adrenalinskega parka ali kopališča v hotelu Habakuk, medtem ko je bil pri obeh destinacijah prav tako obvezen obisk bližnjega razglednega stolpa, s katerega smo vsakič tradicionalno posneli skupinsko sliko v obliki našega logotipa.

Poznate šov Summer Camp ima talent?
Ne, to ni nov šov na enem izmed številnih zabavnih televizijski kanalov, ki jih premore Slovenija, to je ekskluzivni šov in ena izmed animacijskih aktivnosti, s katerimi smo skupaj z otroki preživeli vesele večerne urice in ob katerih se nismo mogli načuditi talentom, ki so jih ti prinesli s seboj. Videoposnetek dokazuje ravno to. Neverjetno, kakšen talent imata ti dve deklici.


Zadnja leta odkrivamo Maribor
Ker je Maribor največje in najlepše mesto pod Pohorjem, smo se pred nekaj leti odločili, da se ne selimo več v višje lege. Ostali smo v Mariboru in začeli z odkrivanjem lepot, zanimivosti in znamenitosti, ki jih neposredno ponuja mesto. Seveda smo v to odkrivanje ponovno vključili Pohorje, saj že od nekdaj težimo h kakovostnemu preživljanju prostega časa v naravi. Sem pa spadajo še pohodi po mestnem parku in mestnem jedru, obisk Centra eksperimentov Maribor, obisk enega od mestnih kopališč in še več. Nastanitev v mestnem jedru nam omogoča na splošno večjo mobilnost in manjšo izgubo časa, medtem ko otroci z odkrivanjem mesta povsem spremenijo mišljenje o kraju, v katerem živijo in odraščajo.

Avtor: Hiša jezikov
© 2020 Hiša Jezikov | Splošni pogoji | Kazalo strani